bara vara

image74stora saker som hänt idag. parken. som kan skådas på bilderna. snyggaste hönorna nånsin förmodligen. solen gassar idag med och jag tror jag fått mej lite bränna även på magen. gripen av solsting bokade jag en vecka i biarritz. så nu blir det verkligen av. härligt.
tänk va brun ja ska bli. imorgon bär det av ut i det okända igen. mot marseille och diverse andra orter. jag är inte det minsta insatt i rutten. vilket känns lite läskigt. men jag får väl lita på att chauffören kan sina grejer. första natten ska vi iaf spendera hos hans morföräldrar. spännande. ska få ärt och morotsgryta. mums.

image75






kvällen kommer att bestå av diverse packning. ngt av en spakväll. samt löpning, förståss. det är dock fortfarande på tok för varmt för att ge sej ut. man svettas sittandes. ska läsa min bok och eventuellt hämta ut mina biljetter och sitta och lukta på dem. eller nåt. så ser det ut och så blir det.


lire est un métier

image73titeln hittade jag igår på the smoking dog. tycker den passar osedvanligt bra in. tyvärr vann vi inte quizen. jag tror det berodde på avsaknaden av engelsmän. det är ju det saker och ting brukar bero på. le chiuaua est mort mais pagus est toujours en vie lämnade puben med ynka tolv och ett halvt poäng.

tjugoåtta grader var det idag. på kvällen. efter att ha svalkat mej i simhallen stod dörrar och fönster på vid gavel. så att man skulle överleva hettan. har hört att det ska sjunka snart. hoppas inte. det är som svensk högsommar. nice.

läser vidare i les miserables. och det tar sej. imorgon planerar jag att ta med mej tegelstenen och me bronzer i parken. dvs inte parc tête d'or. stadens mest hårdbevakade plats ter det sig. kan det ha med närheten till interpol att göra. man får icke sola i bikini. c'est interdit. då kommer farbror polisen farande med blåljusen på. och icke dricka alkohol i parken. då blir det böter. om man inte är svensk för britta klarade sej. och man får icke göra ngt, vad det nu var de gjorde, killarna som blev arresterade framför mina ögon sist jag var där. dessutom blir man alltid, utan undantag, störd av ngt som vill ge en blommar och ordspråk eller av att en fotboll som kommer farande. tacka vet jag min korkek.

pic-nic vid fourvière med annick spay. även kallad spannicka. för alla som inte känner till henne så var hon vår historialärare under hösten. ett antal svenskar samlades för att beundra utsikten. prata politik och historia samt att äta medhavd matsäck. det togs en sväng i parc des hauteurs. så nu vet jag att det inte än har slagit ut. man får vänta och se. snart står det i blom. vi käkade i rosenträdgården. mycket fint. träffade folk jag inte sett på väldans länge. trevligt.

maria, joel och jag tog en sväng förbi vår stampub. gissa vilken. träffade ngra entusiaster som kollade på matchen mellan man u och milan. rooney gjorde snyggaste och mest avgörande målet. wayne betyder för övrigt på arabiska, för alla som är intresserade, il est où, alltså: var är han. sånt man får veta när maroud sitter vid samma bord.


you came in with breeze

image72


missade simningen i morse. var utomordentligt seg och kom inte upp förrän vid elva. och det fortsatte på samma manér. tog mej tid till att göra ingenting. bläddrade förstrött i mina grammatikpapper. hetsen har inte kommit än. petade på les miserables. och kollade en massa på uppdrag granskning.

valdag idag. som väntat blev det sego och sarko som gick vidare till andra omgången. den senare hade övertag. tyvärr. enligt vad jag har hört när jag pratat med folk o när jag läst tidningar verkar många tycka att ett frankrike under honom skulle bli förödande. on verra. nu är det bara att vänta till den sjätte maj.

det bidde ingen nazi-film igår. den var inställd. istället bidde det les témoins. det stod mellan den eller ingen bio alls. så det var ett enkelt val. den var dessutom bra. mycket naket. mycket aids. mycket sol. mycket underligt.

imorgon ska jag bege mej till min nya favoritpark. och läsa le livre avec tout dedans. herr hugos mästerverk.
för övrigt tycker jag att inspiration är essentiellt. och att trötthet kan man klara sej utan ibland. och för alla som inte tycker att dagens rubrik är helt uppenbar, klicka här --> 
O

the past is not a good idea

image70

drömmer mej bort. den här utsikten är inte helt fel eller hur. den kan snart vara min. om jag får tummen ur och bokar semesterresan till biarritz dvs. behöver ett positivt svar från anna. i övrigt vill jag gärna fara och vandra imorgon. men kollektivtrafiken verkar som vara som den alltid är i obygden. undermålig. eventuellt blir det en liten utflykt till ngn mindre stad för att kolla läget. men inte en söndag. är det dött i lyon, vad är det då där. imorgon kanske det blir lacroix laval. tankarna går lite högre där. så blir det utflykt ngn annan dag i veckan.

är trött. middagen igår ledde inte till ngn utgång. men till ett rejält fylleslag. hungrig som en varg var jag när jag kom.och när jag gick. för sebastien hade tänkt att jag bara skulle låta bli att äta korven. men jag gillar inte tanken. så jag åt bröd. och drack vin. efter ett par glas av, ja ngra lite bättre och ngra betydligt sämre viner insåg jag att det nog räckte för min del. det tyckte inte sebastien, för sin egen del då, som drog fram öl och vodka. keiran och hans flickvän claire var närvarande. c'est claire ca?  liksom maria, joel och sofie. det spelades baccaleureat. och shotades. ljudnivån steg stadigt med promillehalten. kocken somnade efter tre omgångar. maria hjälpte honom och gjorde honom sällskap. det utfördes psykologiska test på mej och sofie. det var över huvudtaget en väldigt trevlig kväll. drog oss hem när klockan började ticka in på småtimmarna. vid tre fick vi tag på en taxi på bellecour som tog oss till place de la croix rousse. sofie drabbades av akut magont som hade att göra med en mystisk kladdkaka som hittats i köket.

idag har jag då sannerligen inte gjort grande chose. gjort ett övnings-grammatikprov. solat och blivit fotograferad av spanjorer. läst poesi. druckit kaffe med amar och promenerat i croix rousse. ikväll ska jag till parken för veckans sista löp-pass. sen blir det tysk nazi-film. na-ja.

everything I knew, I knew yesterday

image69


parkerade mej tidigt i parken igår. fick tomatröd solbränna och blommor av en man på köpet. så kan det gå.

fika med maria och sofie, samt lite grammatikpluggande.

återvände till parken i kvällingen för att fullfölja mitt löp-program för rutinerade. härligt.

beslutet är taget och igenomklubbat. det blir strömstad för mej i sommar.
det enda rätta. sommar och sol ska avnjutas där och ingen annanstans.

ikväll blir det carbonara hos sebastien. la classe. därefter eventuell utgång med soffi-propp.

nu vankas det kaffe. å jess.


bad things that turn out right

vissa dagar är lite sämre än alla andra. igår var en sån dag. min studiero var obefintlig. tankarna bara flög runt så fort jag kollade på en bok.  missmodet växte. försökte mej på att pigga upp mej med att åka till leader price och köpa havregryn. funkade så där. ont i magen och superdeppig försökte jag sova bort det jobbiga. gick inte. försökte skriva trots att det var uppenbart att det inte skulle gå att samla tankarna denna dag. angoisse. paniken växte. fick tillbaka ett arbete jag skrivit. gör om. tack. inte idag.

mamma är världens bästa. hon fick mej att rycka upp mej. sms:ade sofie och bad henne komma över. satte igång och städade. energin måste komma ut på ngt sätt. fint blev det och när jag var klar kom amar in och var på strålande humör. han skulle ordna soirée och hade bjudit in en massa folk. han var superglad över att jag hade städat. folk kom det oxå - och vid elvatiden oxå sofie. tack du är snäll du. det var himla trevligt o träffa alla amars vänner - de var supersympa som amar lovat. sofie gick inte hem förrän strax efter ett. jag somnade vid tre tror jag. en dålig dag som tog en trevlig vändning.

le goût de vivre

image65

sen sist har det varit cocktailparty. vilket var trevligt. bloody mary degusterades äntligen. kom fram till att jag föredrar en virgin till frukost framför en bloody till fest. sofie firades med pompa och ståt. och mga örhängen.

söndagen påbörjade jag i simhallen. härligt. men trångt som vanligt. tog en sväng i parken och var genomsvett när jag ramlade in i lägenheten ett par timmar senare. efter tre minuter är det olidligt i solen. ca va pas. tog en sväng förbi sjön varpå jag besteg croix rousse igen.

kvällen avslutades med ensemble c'est tout. på bio i croix rousse. bättre än vad jag vågat hoppas på. se den lena. har ju fortfarande inte läst klart boken så nu avslöjades slutet. men det var det värt. den va så fin. förlorade dock mina solglasögon på kuppen. typiskt. tappade dem under filmen och när ridån gick ner och ljuset tändes var de puts väck. vad är det för människor egentligen. nu måste jag åter till part-dieu. puh.

idag har jag varit på utflykt. i lacroix laval. parken. tog mej till gorge de loup där jag ganska snabbt hittade min busshållplats. fick dock vänta i drygt tjugo minuter på bussen, men den kom och jag kom fram välbehållen till parkens portar. och oj så fint. just så där lantligt och härligt som jag hade hoppats på. hästar och kullar och berg och gräs och små byar i fjärran. slog mej ner under en (kork?)ek och läste min bok. tog mej en promenad i vad som faktiskt kan liknas vid en skog. härligt härligt. tänkte se hur det funkade med tågen - kanske skulle det gå snabbare. följde skyltarna och kom ut på en landsväg som inte tycktes ta slut. gick och gick och hoppades att bilarna skulle se mej i de snäva kurvorna. när jag tillslut såg ngt som verkade vara en tätort såg jag oxå en port - till parken. där skulle man alltså ha gått. jaja - jag fick en fin promenad hur som haver. hittade oxå tågstationen i vad som verkar vara en väldigt pittoresk liten by. hade tur och hoppade i sista sekund på, nej inte ett tåg, men en buss som tog mej till gorge de loup på tio minuter. très bien.

på hemvägen köpte jag ett äpple hos mannen i croix-paquet. dyrt men gott. väl hemma var jag helt utmattad. drack vatten och somnade med boken över näsan. ett par timmar senare käkade jag gröt och laddade för en sväng i parken. kämpade med att få igång internet och telefon som verkade ha fått värmeslag. nu är allt som det ska igen. har fått fina vita axelband-streck idag. det bränner rätt bra i ansiktet oxå. härligt med sommarvärme och sol. a+

allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om



image56


de som inte kom hit för att inte handla har åkt hem.
har lämnat dem på flygplatsen och återvänt hem igen.
 tillbaka till vardagen. tillbaka till verkligheten.



tors.                                                                                                                                                                                                      vädret var inte lika strålande som vi hade planerat. därför blev det ändringar och sjä
lvklart; mer shopping. part-dieu besöktes och berikades. madde köpte flodhästen klas. mor randiga byxor som jag vill ha. med fulla kassar och tomma magar tog vi oss tillbaka till hotellet och därpå hela femtio meter till ett matställe som erbjöd oss pizza med botten som kex och som helt saknade smak. inget att rekommendera alltså. jag och madde mus gav oss trots detta på att beställa glass. efter cirka tio minuters försök att tillkalla kyparen kom han äntligen på att vi inte raggade på honom utan helt enkelt bara ville ha glass. komsi komsi. trots att han var tvungen att hämta papper och penna fick vi in fel beställning,när mor ville ha café au lait trodde han att det var en glass-sort. dessutom var glassen isig och jävlig. byt yrke killen.  på bilden ser vi för övrigt min ömma moder som njuter av solen på en fläs i parc de la tête d'or i onsdags. innan besöket i orangeriet. ser ni hur förväntan lyser i hennes ögon? 

                                                                                                                                                                                                    fre.

frukost på sängen. och sen rumsbyte. det var bestämt att jag skulle sova över. det skulle mysas. rummet var för litet för en extrasäng. så vi installerade oss en våning upp. vi gav oss sedan av till vieux lyon. är man turist så är man. var i basilikan, kollade in utsikten och gick sedan till parc des hauteurs. har aldrig varit där, fint var det. en annan vinkel på kyrkan - som ses här ovan. det pic-nicades på min fläs och sedan åkte vi ner igen för att spana in de gamla kvarteren. madde var i film-affären. tror hon ville flytta in. tog hela svängen med fresquerna och terreaux. sen upp och hem till croix rousse där vi softade hos mej, med svenskt kaffe och fransk rocher. storfavoriten. svenskar som vi är var vi hungriga vid fem. och vad är öppet här vid den tiden om inte pizza pino. dit for vi och åt pizza som smakade som pizza ska smaka. till fots återvände vi sedan. ost, vin, kex, öl, kriek (jag har hittat en belgiskt-öl-affär, kan det bli bättre?), chips och choklad var vi måttligt sugna på efter pizzan och i värmen. gjorde tappra försök innan tröttheten och oförmågan att förstå de dubbade tv-programmen gjorde att sömnen tog över.

lör.                                                                                                                                                                                                        

vi åt frukost-buffé tillsammans. fransk sådan så det var inte mycket att hurra för. croissant, kaffe och marmelad. och youghurt. så det var ju lyx. kånkade de bågnande väskorna till spårvagnen och tog oss till part-dieu och flygbussen. åkte ut med en busschaufför som körde som en galning och väntade in sin kompis på vägen. ignorant jävel. fram kom vi iaf och träffade en flygvärdinna som var hjälpsamheten själv. vi fick skicka iväg mors väska som vägde hela tjugofem kilo. vi fick boardingcards och hela kitet. sedan skiljdes vi åt och deras resa fortsatte. min innebar att jag åkte tillbaka in till stan och tog svängen förbi carrefour. eftersom jag hade lite packning tog jag en stor vagn. ett stort misstag visade det sej. trångt och mycket folk gjorde det helt omöligt att manövrera åbäket. men jag gjorde tappra försök o kom därifrån med en del grejer ändå. när jag kommer hem till min lägenhet ser det då minsann ut som le bordel. det var tydligen fest här igår för inte en möbel är vart den var när jag lämnade lägenheten och det står flaskor über alles och en pizzakartong tar upp hela min hylla i kylskåpet. tråkigt. idag ska jag ta och bli klar med mitt lilla arbete om sand o ikväll blir det cocktail-party. sofie fyller hela nitton år.grattis.

så många affärer, så lite tid

efter vår frukost på bellecour fick vi tag i den försvunna dojan. det fortsattes upp längs rue de la republique via zara där mor införskaffade lektants-klänning. en blommig kreation för varma sommardagar. en café au lait avnjöts utanför printemps. det handlades lite till och tog svängen förbi sephora för att lukta oss piggare. blev påhoppad av en tant med grava sociala problem. hetsig, förolämpande och stressad fick hon mej att lämna butiken med ett par jeans. det kunde ha blivit betydligt mer om hon inte hade varit så jävlig.

vresiga fötter satte än en gång stopp för vår framfart. metron tog oss till henon och monoprix där det satsades på pic-nic än en gång. vägen om mej för ett klädombyte. sen parken. förståss. favorit i repris. jordgubbar, vin, smörgås och choklad. bland annat. finemang. mor ville se orangeriet och botaniska trädgården. så det gjorde vi. och upptäckte att om det är dryga tjugo grader utanför så är det typ det dubbla inuti ett växthus. vaddå växthuseffekt.

tog oss hem på villovägar. vilade och gav oss än en gång av till pizza (och inte pasta som jag bestämt har för mej att jag skrivit tidigare) pino. det dracks öl och käkades sallader resp. hamburgare. gott. kort promenad till ett fik där vi käkade crêpes - för att det hör till. efter många års tjat har jag nu äntligen ätit crêpes flamberade i grand marnier. och nej, det var inte så gott. tyvärr. men nu har jag givit det en chans. sådetså timmy.

får ta och sova. det finns vissa som vill ha frukost på sängen i morgon. bonne nuit.

upp, upp, upp, ner

image52 ska snart mötas vid bellecour för ännu en dag av diverse utfykter. igår blev det mycket av den varan. vi startade upp, som oxå blir fallet idag, med frukost på bellecour. i solen och med en klarblå himmel över våra huvuden. härligt. sen påbörjade vi vad som skulle bli en intensiv dag. det startades med att mamma köpte en sko. ngt vi upptäckte när vi landade hemma hos mej, åtskilliga timmar senare. ska försöka ordna upp detta idag.

det handlades friskt. det finns så mycket fint. jag köpte på mej en klänning, en gul tröja (äntligen) en ny bikini trots att jag redan har en ny... mamma och madde shoppade loss rätt bra de med. vi masade oss sakta mot hotel de ville. trots att både jag o de andra va väldigt hungriga vid det här laget föreslog jag en vandring bland croix rousses trabouler och vindlande gränder. inte helt uppskattat. lite för många trappor i den gassande solen  på tom mage. stannade o handlade pic-nic-mat och sprit (madde) på monoprix och ramlade in hemma hos mej där min familj presenterades för min coloc. ca va säger han. öhhh säger de.

spenderade ngra timmar i parken. solande, sovande och betraktande av djuren hanns med. superb pic-nic och härligt väder. nästan för varmt. hihi. vi tog bussen hem för madde vägrade gå en meter till. det blev mycket gående, och lillan hade skavsår typ över allt. stackare. kom hem till hotellet och klockan hann bli både åtta och halv nio och nio innan vi tog oss cirka femtio meter bort, det var så långt vi orkade gå, till en kinesisk restaurang där vi åt gott och kanske framförallt billigt. efterrätten var inte topp dock. mor bjöds på ngt mystiskt parfymsmakande, madde sliskig nougat med jordnötter i och jag en mandelkaka som var torr som sahara. men quand même, det var trevligt. nu är nog tiden inne. il faut que je m'en aille... a+

med solen i ögonen

och de har anlänt! mme och mlle moeller har checkat in på hotell ibis och minst en av dem sussar nu sött. det har varit en tuff dag kantad av trosskydd och försvinnande pass, flygplansbyten och inte minst att hitta till hotellet. mötte dem på flygplatsen. trodde jag var försenad och rusade fram i något som snarast kan liknas vid tropisk hetta. det har blivit så otroligt varmt och skönt. tjugotvå glada grader. härligt. hittade de trötta två iaf och vi letade oss till bussarna som skulle ta oss till stan. lade tacksamt märke till att busschaffören inte körde in i bommen vid vägtullen. ngt som hände mej på väg ut till saint exupery.

det var ett himla kånkande på väskor och diverse annat innan vi tillslut hittade fram och upp på tredje våningen. tack you. där byttes det om till lättare kläder och batterier laddades. tog en promenad längs rhône, trots maddes små protester. solen glittrade i vattnet och människor satt överallt längs kajen och lapade sol. vi kom till bellecour och gissa vad om inte till pasta pino. det blev mitt fjärde besök där. men det är ju så gott. de andra verkade oxå uppskatta det italienska köket. tror iofs att vad som helst skulle smakat bra då de båda var som små vargar. knatade hem igen till hotellet där det sågs på ngt så obegripligt som bröderna grimm i spelfilmsformat. äcklig.

knallade hem igenom natten med skavsår. varför ska det alltid bli så av nya skor? härligt när det inte är det minsta kyligt då klockan är halv elva. hoppas våren är här för att stanna.


kriek gauffres o mer kriek

här ska jag snart blogg om vår BRYSSELRESA...
men inte än..

if it's tuesday, this must be belgium


image51imorgon far vi. då blir det bryssel. bilden visar hur mycket jag vet om staden. ich habe keine anon. med stor reservation för stavningen. tror nog den kommer bli ett trevligt påskfirande. stora styrkan blir det som far. maria är redan på väg. ivrig att träffa karin. imorgon bitti åker vi övriga, maria, therese, jag och sofie. vad som ska hittas på det vete fåglarna. men till tintin ska jag i alla fall. det är uppenbart.

har varit sjuk trött och sjukt ineffektiv idag. har gjort noll och ingenting. tog en promenad en ville. räknat ner timmarna tills det är dags för att nanna kudden igen. börjar närma sej nu. skönt. sorgligt när det är så. men vissa dagar är lika grå som himlen över lyon en dag i april. bryssel är vändpunkten. sen kommer två favorittjejer till storstan. das ist gut. ja.


je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part

kommit in i en ond cirkel. tänker tankar jag vet att jag inte ska tänka. som inte leder någon annanstans än till någonstans där fler tankar blir till. jag vet att går över. men jag vet oxå att det kommer igen. någon gång. önskar jag hade styrka att genomskåda vad jag håller på med. att det faktiskt bryter ner mej. att inget blir bättre. önskar jag hade styrka att tro att jag duger.


.:.:.:.:.:.:.



Dance like nobody's watching; love like you've never been hurt.
Sing like nobody's listening; live like it's heaven on earth.
 
--  Mark Twain



let's get lost

vidhåller att, att vara sjuk, det är la merde. känner mej superrisig. tycker det borde var nog nån gång. får jag alltid för mej att jag bara inbillar mej och pjåskig. och går och simmar. det straffar sej alltid. kommer som en brev på posten. hint hint henrik.

hade stora förhoppningar om den här dagen. utlovad sol och arton grader. men inte då. möttes av grå himmel och en otillåtet kall alpvind. började dagen med pronomen. gick ut på platån och köpte rödbetor och tog ut pengar till hyran. frös. mycket. kom hem igen och lagade smaskig mat med tofu, rödbetor och sojagroddar.

har en allmänt negativ världsbild idag. har fram tills nu enbart sett förslaget om att äta middag tillsammans hos maria idag som negativt. stör min matrytm. och det blir aldrig när de sagt att det ska bli. egentligen är det ju ett väldigt trevligt initiativ. men mitt sinne är och förblir dunkelt idag,

har läst en bok. la mare au diable. tänkte bli klar innan bryssel så att jag kan slappna av lite. nu har jag iaf läst den. imorgon blir det till att skriva. kul när saker och ting går undan.

igår tillverkades det tårta. jag, sofie och maria. och joel på ett hörn. gjorde gräddtårta till födelsedagsgrisen. underbara mandelmasse-dekorationer livade upp. kreationen flödade.

en vecka kvar nu... som jag längtar. bisous.