............................................................................................



image135


_________________________________________________________________________

un monde libre



image134


mycket och lite har hänt sen sist jag skrev. det har vart galej i säffle. nordman. och carl-petter. pizzan var god och umgänget superbt.

jag har vart på snabbvisit i göteborg. en vistelse som kantades av så vitt skilda saker som sushi, termos-kaffe på chalmers, oändligt konverserande, hårda tacklingar på innebandyplan i studenthusets källare (vilket för övrig resulterade i många blåsor och en underbart intensiv träningsvärk i så gott som kroppens alla muskler), design-butiksletande,  ett random möte men lyonnaisiska (märk - nytt ord), latte med lisa, express-shopping samt spårvagnsåkande.

planerade att ta nya tag och jobba hårt för beachen -08. efter en mesig insats på cirkelträningen hade jag, återigen, halsont och bultande huvudvärk när jag gick till jobbet på tisdagen. blev så less att jag ringde farbror doktorn som klämde på mej och konstaterade att jag var frisk. bara stressad. tog resten av veckan för att kurera mig. efter tre dar var huvudvärken äntligen borta.

passade på att hälsa på madde med magen i tösse. flanerade på åmål och mumsade glass i solen. efter några härliga timmar med madde o skalman for jag tillbaka till bengtsfors där jag åtnjöt ännu en glass, bara för solens skull, tillsammans med lika arbetströtta liza o madde. de hade vart på roadtrip dalsland runt. lät jättemysigt. hade från början bestämt mej för att ignorera ut mitt dåliga samvete för att va hemma. det hjälper inte när man ska botas från stress. torsdagen startade jag med galen raid mot oordningen i mitt liv. sorterade papper och kläder. som amar sa, ibland behöver man rensa ur och ordna det yttre när allt är kaos i det inre. blev inbjuden på våfflor hos farmor och farfar. mysigt. kom hem och fortsatte min frenetiska verksamhet genom att tvätta bilen. två gånger. den blev inte ren. gav mej på att springa och styrketräna lite på kvällen. som kronan på verket.

dagen därpå vaknade jag med dånande huvudvärk. det var sjukt. så jag gick o la mej igen. käkade flera smörgåsar och läste ut min bok som jag inhandlat i london. efter ngra timmar masade jag mej ut i skogen på strövtåg. nice. träffade ingela och fick nybörjarspanska-böcker. donde es la biblioteca? gick till systemet och inhandlade, på samma tema, corona. fick för mej att utnyttja min nyvunna energi och cyklade till billingen i skymingen. kvällen avslutades med, nästan hela, alvin and the chipmunks.

gårdagen gick till stor del ut på att fixa inför kvällens stora happening. eds marknan. for dit i jonatans vrålåk och förfesten hölls i hans och robits gemensamma lya. trots blommor till grannen är jag inte säkert på att han var nöjd med ljudvolymen. dansade hela natten på hotellet och hade riktigt skoj. missade våltäktsman. jävli. nu mår jag som jag förtjänar. har inte gjort mycket gott för världen idag. ska nog masa mej ut i skog o mark, samt ta ett bad. det är mammas bot på all världens krämpor. bada. och mamma har alltid rätt.

och dagens bild är hämtat från min ensamsegling till st juan de luz för nästan exakt ett år sen. street.art

[space]

system down. underbart. inget funkar. allt enligt planen. har ändå hunnit ringa kapstaden. har lagt upp en plan. skrivit långa inköpslistan. letat recept. betalat räkningar. och mor. läst mail och funderat på att svara på dem. fått akut habegär efter en kobra telefon. idag är angelica lyrisk av turen till ullared. eller var iaf igår när hon höll stenkoll på köbarometern och öppettiderna. kippel och madde är här som tur är. hade nog blivit gott uttråkad annars. det klagas. mycket. som sig bör. saker funkar inte och det märks på alla.

har levt i post-london vakuum i några dagar nu. efter fyra hektiska dagar känns det helt overkligt att vara tillbaka. inga sjukt långa promenader. inget virrande i the tube. ingen konstig mat. inget nice hotell som luktar gott. ingen trängsel. ingen galen pub med lönntoaletter. ingen pick-nick i hyde park. inget china town, portobello, camden, marble arch, paddington eller trafalgar. det var för nice. nu vill jag bort igen.

borde utnyttja tiden till att tänka på min framtid. ska kolla på jobb. mor är på mej om att jag ska jobba norge. men jag har ju trots allt tackat ja till strömstad. snart går tiden ut för ansökan till universitetet också. ska söka nåt men har som vanligt noll koll. både på vad som finns och vad jag vill. comme d'hab..

fick ett mail från vår vän i brighton. maria. det var så kul o få en lägesrapport. hade vart fint o åka o hälsa på när jag ändå va i UK. men fyra dagar gick snabbt. för snabbt. nein. nu ska här käkas. il faut manger som det sades på den gamla goda tiden. bon jorno. I said good day.